Daklekkage

Badkamer lekkage

Een lekkage in de badkamer? Als er één ruimte in huis gevoelig is voor lekkages dan is het wel de badkamer. Dat is niet zo vreemd, want de badkamer is de ruimte waar het meeste water wordt verbruikt. Door de badkamer loopt een uitgebreid netwerk aan leidingen als waterleidingen, afvoerleidingen en cv-leidingen. Een lekkage in de badkamer vraagt daarom om de expertise en ervaring van een erkende vakman.

Tekenen badkamer lekkage

Soms is de oorsprong van een badkamer lekkage overduidelijk; het water druppelt of spuit duidelijk zichtbaar naar buiten. Veel vaker is de lekkage moeilijker te lokaliseren. De eerste tekenen die kunnen duiden op een lekkage zijn vochtplekken op muren of plafond. Het kan ook zijn dat u ineens een vele hogere waterrekening hebt dan normaal zonder dat uw waterverbruik gewoontes zijn veranderd.

Badkamer lekkage opsporen

Wat nu? Hoe spoort u een badkamer lekkage op? Dat is een klus die u maar beter over kunt laten aan de echte badkamer experts van Beicks. Zij beschikken over geavanceerde technieken om de lekkage te lokaliseren zonder te hakken en te breken. Ze zullen een uitgebreid onderzoek uitvoeren, waarbij ze op de eerste plaats alle leidingen controleren met behulp van een drukverlies-test. Wanneer een van de leidingen drukverlies heeft, betekent dit dat er zich in deze leiding ergens een lekkage bevindt.

Geavanceerde lekdetectie technieken

Om de exacte plek te traceren kan er een meting met onschadelijk traceergas uitgevoerd worden. Er kan ook gewerkt worden met de kleurstof lekdetectie techniek, waarbij in elke afvoer een kleurstof aan het water wordt toegevoegd. Op de plek waar de kleurstof zichtbaar wordt, is sprake van een lekkage. Soms wordt er gewerkt met UV-luminaat, dat alleen zichtbaar is met een UV-lamp. De lekdetectie experts beschikken ook over rioolcamera’s waarmee ze zicht krijgen op anders ontoegankelijke plekken, zoals de binnenkant van leidingen, onder de douchebak of onder het ligbad en in putjes en sifons.

Meer weten?

Hebt u last van een badkamer lekkage of wilt u meer weten, neem dan hier meteen online contact met ons op. We bieden u vrijblijvend advies en gratis offertes.

Lekkage contact opnemen

Daklekkage

  • Meer dan 40 jaar ervaring
  • Binnen 24 uur vrijblijvende offerte
  • Werkzaam in heel Nederland
  • Erkende dakdekkers en loodgieters

Contact opnemen