Spoedreparatie daklekkage

Spoedreparatie daklekkage

Heeft u door bijvoorbeeld stormschade of een lekkende leiding dusdanig veel overlast dat het water letterlijk door het plafond en de muren heen komt? Dan is het noodzakelijk dat er snel ingegrepen wordt zodat verdere schade voorkomen wordt.

Wat te doen bij een daklekkage?

Wanneer er veel water op uw dak blijft staan, dan is het raadzaam de bladvangers schoon te maken. Dit zijn kleine roostertjes die boven de afvoer zijn bevestigd. Vaak zitten deze vol met bladeren waardoor het water niet goed weg kan lopen. Water zoekt altijd het zwakste punt op en meestal is dit aan de rand van uw dak. Hier zitten vaak kieren en naden. Zorg er dus voor dat het water goed weg kan lopen.

Regenwater loopt niet weg

De bladvangers zijn schoon en toch loopt het water niet goed weg. De kans is dan groot dat de afvoerpijpen (regenpijpen) verstopt zitten. Maak in dit geval de regenpijp los en laat het water zo van uw dak afstromen. Maak de afvoerpijp schoon van binnen en plaats deze terug.
Ook kunt u een slang op uw dak neerleggen met het uiteinde over de dakgoten heen. Het water kan zo wegstromen en dit geeft u de gelegenheid om direct een lekkage specialist in te schakelen.

Direct hulp inschakelen

Heeft u zelf preventieve oplossingen gevonden en wilt u dat er met spoed een lekkage specialist bij u langskomt om het probleem op te lossen? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Daklekkage offerte aanvragen