Vochtproblemen oplossen

Vochtproblemen oplossen

Vochtproblemen in huis? Het is een veelvoorkomend probleem dat niet onderschat mag worden. Vochtproblemen kunnen op sluipende wijze veel schade aan uw woning veroorzaken. Maar dat niet alleen, ook uw wooncomfort heeft er onder te lijden en het kan zelfs tot gezondheidsklachten leiden. Kortom, bij vochtproblemen is meteen actie ondernemen vereist.

Hoe ontstaan vochtproblemen in huis?

Vochtproblemen kunnen ontstaan door lekkage waarvan de bron meteen duidelijk is, maar er kan ook sprake zijn van een verborgen lekkage waarvan de oorsprong niet gemakkelijk te achterhalen is. Maar ook optrekkend vocht kan voor problemen zorgen. Met optrekkend vocht wordt grond- en regenwater bedoeld dat optrekt in de fundering en het metselwerk van de woning. Het kan soms een lange tijd duren voordat u ontdekt dat uw woning langzaam aangetast wordt door optrekkend vocht. Het uit zich vaak in schimmels, vochtplekken en een muffe geur.

Vochtproblemen door lekkage oplossen

Schakel bij een lekkage een lekkagespecialist in. Dat geldt zeker voor verborgen lekkages, die niet gemakkelijk op te sporen zijn. Uw specialist zet hiervoor de nieuwste technologie├źn in. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar waar u uw schade kunt claimen. Voor waterschade aan muren, plafonds en het dak kunt u een beroep doen op de opstalverzekering en schade aan meubels en vloerbedekking kunt u op uw inboedelverzekering verhalen. Bij waterschade is het meestal nodig om de beschadigde spullen te vervangen en de muren zullen geschilderd moeten worden, waarbij extra vochtwerende maatregelen essentieel zijn.

Vochtproblemen door optrekkend vocht

Vermoed u optrekkend vocht in uw woning, meet dan de luchtvochtigheid met een hydrometer (te koop bij de bouwmarkt). Een te hoge luchtvochtigheid kan schimmel veroorzaken vooral in de keuken en badkamer, maar het kan door het hele huis voorkomen. Schimmels brengen schade toe aan houtwerk, behang, muren, plinten en plafonds. Doordat schimmel zich via de lucht voortplant, kan het in de longen terechtkomen. Bij een hoge luchtvochtigheid moet u bovendien meer stoken voor een aangename temperatuur. Een te hoge luchtvochtigheid is een signaal om meteen actie te ondernemen.

Wat te doen bij optrekkend vocht?

Schakel bij optrekkend vocht een specialist in. Hij kan u adviseren over welke oplossingen er zijn. Zo is het belangrijk om uw woning goed te isoleren in combinatie met een uitstekende ventilatie. Onderhoud is ook essentieel: laat de muren en het dak regelmatig inspecteren. Zelf kunt u er ook rekening mee houden door dagelijks na het koken of het douchen de ruimtes goed te ventileren.

Daklekkage offerte aanvragen